Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Από τη συμμετοχή μας στο Συλλαλητήριο των Αθηνών για τη Μακεδονία / Μικρή ανάλυση θέσεων







Με 20 μέλη Μέλη και Φίλους, ο Οίκος Ελλήνων Εθνικών του Θύρσου, συμμετείχε στο Συλλαλητήριο των Αθηνών, για την υπεράσπιση της Εθνικής Ταυτότητας της Μακεδονίας.
Την δεύτερη συγκέντρωση Πολιτών από όλη την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε για τον ίδιον σκοπό, αλλά, η οποία κατέδειξε και ανέδειξε πολλά περισσότερα από την πρώτη της Θεσσαλονίκης, σε μία πλειάδα θεμάτων.

Θα προσπαθήσουμε, με λίγα λόγια, όσο αυτό είναι δυνατόν, να παρουσιάσουμε τη δική μας "ανάγνωση" που εξελίσσεται πλέον, πολύ μακρύτερα από το γεγονός αυτό που ήδη πέρασε στην Ιστορία.

Δεν έχουμε, ως Οίκος, κρύψει ποτέ τη διάθεσή μας να συμμετέχουμε στα Κοινά ως Πολίτες και ως Εθνικοί, ως οφείλουμε άλλωστε, και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι συχνά, εκφράζουμε τον λόγο μας και το έργο μας, σε ένα ύφος, που μπορεί από πολλούς συνέλληνες Εθνικούς, να θεωρηθεί αρκετά αιχμηρός ή ακόμη και να βρίσκει μία μερίδα εξ αυτών όχι σύμφωνους σε επί μέρους ζητήματα.
Φυσικά και αυτό, είναι και καλοδεχούμενο όσο είναι ευγενές και καλοπροαίρετο, και οπωσδήποτε φυσιολογικό.



Επιλέξαμε από την πρώτη στιγμή της Ιδρύσεώς μας, να μην παραταξιολογούμε με αποκλειστικότητες μέσα από τις νεωτερικές ιδεογραμμές οι οποίες άλλωστε, βρίσκονται στην εποχή της οριστικής πτώσης τους, και είναι εμφανές αυτό σε κάθε νοήμονα και ψύχραιμο παρατηρητή.
Διατηρούμε παρόλα αυτά, την ευθύνη του λόγου μας και την Παρρησία μας, να εκφραζόμαστε κατά το πώς κρίνουμε οι ίδιοι, και φυσικά π ά ν τ ο τ ε, με άξονα αναφοράς, το κοινό συμφέρον της Πατρίδος μας και του Σκοπού της Εγέρσεως των Εθνών στην υγιή υπόστασή τους.
Αναγκαίος ο πρόλογος αυτός, ως υπενθύμιση, της σε γενικές γραμμές συνολικής μας στάσης, μία χρήσιμη υπενθύμιση για την περαιτέρω ανάγνωση.

Ας αρχίσουμε λοιπόν από τα πολύ "απλά".
Η συμμετοχή του κόσμου στο Συλλαλητήριο των Αθηνών, ξεπέρασε κατά πολύ την αστειότητα της καταμέτρησης της κυβέρνησης, που έσπευσε όπως-όπως να υποβαθμίσει -ξανά- την συγκέντρωση Πολιτών για το ζήτημα της Μακεδονίας, και μαζί με αυτό, αποπειράθηκε να υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας, τα μάτια και τα αυτιά μας.
Ναι. Φυσικά και ο κόσμος, άγγιξε το ένα εκατομμύριο. Με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν, της πολώσεως, της πολυετούς αντί-εθνικής προπαγάνδας, της οικονομικής ύφεσης και κάθε άλλων δυσκολιών, το νούμερο αυτό σε ποιότητα, εκτοξεύεται πραγματικά σημειολογικά όσο και να φωνασκούν οι τρομαχτικά αγενείς προς τον λαό πολιτευτές της κυβερνώσας παράταξης. Και μέχρι "εχθές" ήταν ο "δυνατός λαός". Σήμερα, είναι όλοι τους "φατσιτσες κακοί".



Ήσυχη συνείδηση Φαναριώτικη δεν τους είδε..


Κάποιοι εξ ημών, έχοντας συμμετάσχει στο Συλλαλητήριο των Αθηνών του "92", μαθητές τότε, και με ζωντανή την μνήμη, και άρα τη σύγκριση ανάμεσα στις εποχές, μπορούμε με σαφήνεια να διακρίνουμε αρκετά ομοιότητες και διαφορές, και δεν έχουμε κ α ν έ ν α ν απολύτως λόγο, να ακούμε των λογιών προπαγανδιστικών λόγων που χύνονται άκομψα από την κυβέρνηση και τα φερέφωνα της ΜΜΕ. Όπως και επίσης, δεν έχουμε κανέναν λόγο απολύτως εξίσου, να "καλοπιάνουμε" αντιπολιτευόμενα κανέναν απολύτως και την αντίστοιχη προπαγάνδα του. Έχουμε τις ξεκάθαρες δικές μας αναγνώσεις.

Αυτό που διακρίναμε, τόσο στη Θεσσαλονίκη, αλλά πολύ περισσότερο στην Αθήνα, είναι η όλο και μεγαλύτερη πόλωση που λαμβάνει χώρα μέρα με την ημέρα. Μία πόλωση που γίνεται εύκολα αντιληπτή μέσα από την κλιμακούμενη και σίγουρα όχι άδικη, οργή.
Και φυσικά, η ευκολία με την οποία τρέχουν οι διάφοροι, όποιοι το έκαναν, χθεσινοί αντιπολιτευόμενοι πολιτευτές που "δεν έβλεπαν" τη Θεσσαλονίκη, σήμερα κιόλας, να προσπαθούν να την εξαργυρώσουν με χαμόγελα και φωτογραφίες με τον απλό κόσμο, ήταν ένα θέαμα που χάριζε το μειδίαμα μας.



Ζούμε αστειότητες, αθλιότητες, και παραλογισμούς. Κοτζιά που έχει "ήσυχη συνείδηση" και επικαλείται τον Τούρκο υπήκοο  και ρασοφόρο της ορθοδοξίας Βαρθολομαίο (!) για να μας ανακοινώσει ότι μας προσπερνά όλους και συνεχίζει σαν να μη συμβαίνει τίποτε.
Ανακοινώσεις Μαξίμου που "ανακουφίζεται" και συμπεριφέρεται yes sir ποιο πολύ και από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ της χειρότερης περιόδου του.
Βίαιη και άκομψη Αποκαθήλωση του ιερού συμβόλου της ελλαδικής αριστεράς, του Θεοδωράκη, από την ...αριστερά, γιατί "τόλμησε", να μην της κάνει πλάτες όπως του ζητήθηκε, στη δύση της ζωής του. Λες και ήταν υποχρεωμένος.
Κανιβαλισμός και νεροκουβάλημα των "υπερδυνάμεων", άνευ προηγουμένου.
ΝΔ που ακροβατεί ανάμεσα στο φιλελεύθερο και στο εύκολο λαϊκό "πατριωτικό", και προσπαθεί να διακρίνει τί ακριβώς ψηφοθηρεί περισσότερο για να διαλέξει πως να εκφραστεί πριν της δημιουργηθεί κάποιο κόμμα από τα δεξιά της.
 Καλού-κακού, εκφράζεται λίγο από όλα, έως να ξεκαθαρίσει το θέμα.
Και, και, και. Ατελείωτα τα παραδείγματα. Δεν αναφερόμαστε παρά μόνον στην κορυφή του παγόβουνου.
Συγκέντρωση μερικών δεκάδων χιλιάδων για τη τυφλή κυβερνητική προπαγάνδα


Από πλευράς μας, είμαστε βέβαιοι, ότι ο απλός καθημερινός κόσμος, αδυνατεί να δει την μεγαλύτερη εικόνα αυτή τη στιγμή.
Η Ελλάδα, δεν αποτελεί παρά μέρος του σχεδιασμού της ευρύτερης πολιτικής της Ε.Ε.
Οι Κομισάριοι, δεν το κρύβουν: Επιταχύνουν τις διαδικασίες για τη δημιουργία μίας Ε.Ε. διακυβέρνησης ομοσπονδιακού τύπου σε Καρλομάγνια πρότυπα και μεθόδους.
 Ήδη, έχει ανακοινωθεί, ότι σύντομα, θα υπάρξει υπουργός οικονομικών Ε.Ε., κυρίαρχος πάνω από τις εθνικές αυτόνομες κυβερνήσεις. Και λίγο μετά, ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο.
Αυτό που επιταχύνεται, είναι η επαρχιοποίηση των χωρών, και η δημιουργία ενός κέντρου διακυβέρνησης Βρυξελλών. "We need a global government" είχε πει πριν λίγα χρόνια ένας κύριος για όποιον θυμάται.
Για να λάβει χώρα αυτό, οι Εθνικές Ταυτότητες, είναι ΕΜΠΟΔΙΟ.
Έτσι, η προπαγάνδα πάει σύννεφο κατά το κοινώς λεγόμενον. Όποιος θέλει να έχει αυτονομία και αυτογνωσία, ισχυρή Εθνοτική Ταυτότητα, και άρα, θέληση για αυτοδιάθεση, κρίνεται άμεσα και συνοπτικά από τα καλοφτιαγμένα στη όψη ΜΜΕ, ως "γραφικός", "φοβικός", "ναζιστής", ή ότι άλλο τρομάζει επαρκώς το λοβοτομημένο αναγνωστικό κοινό.
Ασχέτως αν "ξεχνούν" να υπενθυμίσουν, ότι όσο τα Έθνη στρέφονται προς την αυτογνωσία τους και τον Πολιτισμό που είναι ικανά να παράξουν, μειώνονται οι παντοειδής σωβινισμοί και οι έριδες κατά το δυνατόν.
Παρακάτω.
Ο φακός των ΜΜΕ, εντέχνως, μέσα σε ένα εκατομμύριο κόσμο, από όσο διακρίναμε τα ρεπορτάζ, επέλεξαν να παρουσιάσουν ένα θρίλερ σήμερα, με ότι χειρότερο μπόρεσαν να διακρίνουν μέσα σε ένα πλήθος. Το ίδιο έκαναν και στη Θεσσαλονίκη.
Φυσικά και υπάρχουν, όπως παντού, οι γραφικοί κάθε είδους, και φυσικά δεν αποτελούν μονοπώλιο μίας πλευράς, αλλά βρίσκονται παντού. Απλώς, εδώ, οι γραφικοί της άλλης πλευράς, είτε εξωραΐζονται ως "διαφορετικότητα", είτε κρύβονται όπως-όπως, είτε, στην περίπτωσή μας, φτάνουν ακόμη και να έχουν θέσεις στη διακυβέρνηση της χώρας (...).
Αυτά, πολύ συμπυκνωμένα, ως γενική εικόνα.

Δεν ήταν κανείς (κυβερνητικός φυσικά)

Ο Οίκος μας, ως Εθνικοί, επιλέξαμε πολύ συνειδητοποιημένα, να συμμετέχουμε τόσο στις συγκεντρώσεις Αθηνών και Θεσσαλονίκης,  όσο και επιλέγουμε, να συνεχίσουμε και να σταθούμε απέναντι σε κάθε ανάλογο σχεδιασμό, που στο όνομα του "χαρωπού και αδελφωμένου" κόσμου, που μας προτάσσουν, στο βάθος, κρύβουν ίσως τη χειρότερη μορφή ολοκληρωτισμού που μπορούσε να φανταστεί ο Δυτικός Κόσμος.
Η εφαρμογή της αποδόμησης της Εθνικής Ταυτότητας, έχει δοκιμαστεί και στο παρελθόν, με πολύ γνωστά τα αποτελέσματά της στον Άνθρωπο και την Ελευθερία του.

Για να έλθουμε λοιπόν και στο γεγονός καθ'εαυτό, μπορεί να συνυπήρχαμε από κοινού σε μία συγκέντρωση με ομάδες που ούτε έχουν καταλάβει τί γίνεται, είτε ακόμη χειρότερα πάσχουν αγρίως, αλλά, κρίνουμε σε κάθε περίπτωση, ότι η απουσία μας ως Εθνικοί, με τις Θέσεις μας αδιατάρακτες, και τα Εμβλήματά μας ξεκάθαρα, μόνον κακό θα κάνει, και απλώς θα μεγαλώσει το ήδη μεγάλο χάσμα που ανοίγεται μπροστά μας κοινωνικά.

Το διαδίκτυο, οι ανακοινώσεις, τα άρθρα, τα βιβλία και η Κοινότητά μας, είναι φυσικά τα Όπλα μας τα ίδια, και ακριβώς για αυτό, επιλέγουμε να τα διασπείρουμε εκεί που δεν έχουν φτάσει, εκεί που κάποιοι ίσως πιστεύουν ότι δεν μπορούν να εισακουστούν. Εμείς, στον Θύρσο, μετά από τις δύο αυτές συγκεντρώσεις, είμαστε πεπεισμένοι, ότι όχι μόνον μπορούν να εισακουστούν, αλλά αυτό μπορεί να γίνει πολύ ταχύτερα από ότι θα νόμιζε κάποιος.

Προτείνουμε και προτρέπουμε ανοιχτά κάθε Συνέλληνα Εθνικό, να εργαστεί πολύ πιο εμπεριστατωμένα πλέον, στηρίζοντας τον Φορέα όλων μας το ΥΣΕΕ, ώστε να βγει ο Εθνικός Λόγος και Έργο σε πολύ πιο ανοιχτά πεδία επαφής με τον έξω κόσμο λειτουργικά και μεθοδικά.



Την ίδια ώρα που οι επώνυμοι ρασοφόροι μητροπολίτες πέρασαν με χαμηλωμένο βλέμμα από πίσω ακριβώς από το πανό μας, σε απόσταση ενός μέτρου, και ο κόσμος τους κοίταζε σκυθρωπά με νωπή στη μνήμη του τη σιωπή τους δύο εβδομάδες μόλις πριν για τα δίκαια της Πατρίδος μας, με νωπή την μνημειώδη "κωλοτούμπα" της αρχιεπισκοπής που θα ζήλευε και αθλητής της ενόργανης, την αμέσως επόμενη στιγμή, μας πλησίαζε και έπαιρνε θάρρος από το ότι εμείς ήμασταν εκεί.
Η Σημαία του Ρήγα Φεραίου μαζί με την επίσημη Ελληνική που φέραμε και η δίχως μισόλογα θέση μας για το ποιοι είμαστε, έδινε παντού χαμόγελα και μαγνήτιζε.
Ακόμη και τα νευρώδη βλέμματα διαφόρων αυτόκλητων και πιθανά χρηματοδοτούμενων "εναλλακτικών" όψιμων "ελευθεριακών πατριωτών" (από αυτούς που είτε τους ακολουθείς στον μεσσιανισμό τους, είτε είσαι δήθεν εχθρός του λαού), όταν αντίκρισαν τις Σημαίες των Εθνικών, ήταν εκ νέου απόδειξη του καλώς πράττειν.

Κλείνουμε, λέγοντας κάτι απλό: Για εμάς πλέον, η ραθυμία και οι ελαφρές δικαιολογίες, παντοειδούς τύπου και καναπέ, για την άρνηση συμμετοχής και δραστηριότητας, αποτελούν αυτόματη άρνηση και ως εκ τούτου, αιτία σιωπής και αποφυγής επαφών.
Οι Εθνικοί, όσοι έχουμε τις αντοχές και την επίγνωση της ιστορικής μας Θέσης, ο φ ε ί λ ο υ μ ε
να προστατέψουμε την Πατρίδα μας, τις Πατρίδες όλων των Αυθεντικών Εθνών, τον ίδιον τον άνθρωπο, απέναντι στον υπερχιλιετή δυνάστη που απλώνει και το ισχυρότερο ολοκληρωτικό πέπλο της ιστορίας του επάνω μας.

 Μπορούμε να είμαστε εμείς οι Εθνικοί, αυτοί που θα λαβώσουν καίρια τον τερατώδη ολοκληρωτισμό. 

Οίκος Ελλήνων Εθνικών
"Θύρσος"


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου